Confidențialitate / GDPR

     Politica de confidențialitate
 
     Prezenta politicăde confidențialitate stabilește modalitatea în care toate datele, inclusiv datele cu caracter personal pe care Fresenius Kabi le colectează de la clienții săi persoane fizice sau a reprezentanților clienților persoane juridice, sau pe care aceștia le furnizează, vor fi prelucrate de către Fresenius Kabi prin intermediul site-ului. Definițiile din cadrul documentului condiții de cumpărare se aplică deopotrivă prezentei politici de confidențialitate.
     Utilizând în continuare site-ul, înțelegeți că navigarea pe pagina/paginile web ale Fresenius Kabi și respectiv interacțiunea cu produsele sau serviciile Companiei presupune colectarea de la dumneavoastră a anumitor date cu caracter personal, iar refuzul de a ne oferi aceste date poate rezulta în imposibilitatea de a comercializa și respectiv de a livra către dumneavoastră produsele comercializate pe site.
     Astfel, vă oferim informații transparente cu privire la datele personale pe care le colectăm și la modul în care folosim datele dumneavoastră personale și vă informăm totodată despre drepturile dumneavoastră în calitate de persoane vizate și despre modul în care vă puteți exercita aceste drepturi.
     Înainte de a ne oferi date cu caracter personal prin accesarea site-ului, vi se va solicita consimțământul pentru unele dintre activitățile de prelucrare a datelor dumneavoastră personale desfășurate de Fresenius Kabi în conformitate cu articolul 3 din prezenta Politică. 
     În măsura în care aveți solicitări sau întrebări legate de activitățile de prelucrare a datelor dumneavoastră personale în cadrul Fresenius Kabi, vă rugăm să ne contactați utilizând adresa de e-mail Office-RO@fresenius-kabi.com.
     Dacă trimiteți către Fresenius Kabi o solicitare de acces la activitățile de procesare a datelor dumneavoastră personale în compania noastră, vă rugăm să aveți în vedere că, din cauza procesării continue a datelor dumneavoastră personale și luând în considerare rutina stabilită în sistemele noastre pentru ștergerea informațiilor prelucrate în condițiile Politicii de retenție (stocare) a datelor, ne angajăm să vă menținem datele actualizate și exacte în orice moment. Astfel, această procesare de rutină poate implica modificarea sau ștergerea informațiilor personale pe care le procesăm, după ce ați trimis o solicitare către noi. În acest caz, Fresenius Kabi va furniza informațiile deținute în momentul în care vă trimitem răspunsul, chiar dacă acestea diferă de informațiile care erau stocate la data trimiterii solicitării. Rețineți că ștergerea datelor dumneavoastră personale este o procedură pe care Fresenius Kabi ar fi efectuat-o chiar dacă nu ați fi trimis solicitarea.
 
     1. Informații de contact ale entității care realizează activitățile de prelucrare descrise.
 
Societatea Comerciala FRESENIUS KABI ROMANIA S.R.L.
 
Sediul central din Brașov:
     Str. Henri Coanda nr. 2, Ghimbav, jud. Brașov, 507075, Romănia
     tel: +40 (0) 268 406 260 - Informații comenzi
     e-fax: +40 (0) 268 406 263
     e-mail: Office-RO@fresenius-kabi.com
     e-mail: Comenzi-RO@fresenius-kabi.com   
 
Biroul din București:
     Str. Dr. Iacob Felix, Nr. 63-69, Et. 8, Sector 1, București, 011033 România
     tel: +40 (0) 213 277 060 - Reacții adverse
     e-fax: +40 (0) 213 231 623
     e-mail: FarmacoVigilenta@fresenius-kabi.com
 
     2. Colectarea, stocarea și prelucrarea datelor cu caracter personal.
 
     Stocăm și prelucrăm datele personale numai în cazurile în care ne-ați furnizat voluntar aceste date, cum ar fi prin completarea unui formular de contact disponibil pe website, prin abonarea la newsletter-ul companiei sau prin crearea unui cont. Dacă vom colecta orice alte date personale prin alte mijloace cum ar fi utilizarea fișierelor cookie, veți fi informat în cadrul politicii de cookies sau pe site in momentul accesării acestuia despre scopul intenționat al utilizării acestor date și, dacă este necesar, vă vom solicita consimțământul pentru stocarea și procesarea datelor personale. Datele dumneavoastră personale vor fi dezvăluite sau transmise în alt mod doar dacă este necesar pentru realizarea contractului încheiat cu dumneavoastră, pentru prestarea serviciilor noastre sau pentru a obține acordul dumneavoastră prealabil.
 
     3. Categoriile de date pe care le utilizăm și temeiul legal al prelucrării.
 
     3.1. Temeiul legal al categoriilor de date cu caracter personal pe care le prelucrăm.
 
     Date de identificare – nume, prenume si nume de utilizator in cazul in care va autentificați prin crearea unui Cont pe website. Temeiul legal al acestei prelucrări îl reprezintă interesul nostru legitim în vederea acordării unor mijloace facile de acces la produsele si/sau serviciile Fresenius Kabi, a menținerii unui standard ridicat de calitate a serviciilor noastre și a funcționalității site-ului
     Date de contact – email, număr de telefon (mobil, fix sau ambele), adresă. Temeiul legal al acestei prelucrări îl reprezintă executarea contractului la distanță încheiat între părți sau pentru a realiza demersurile necesare pentru procesarea si livrarea comenzii plasate.
     Nu trebuie să ne acordați aceste date personale, dar dacă nu o faceți, este posibil să nu puteți comanda online sau să beneficiați de o experiența optimă pe site-ul nostru. Aceasta este alegerea dumneavoastră și noi respectăm această alegere.
     De asemenea, în măsura în care volumul datelor prelucrate va deveni considerabil, avem în vedere implementarea unor soluții de securitate pentru criptarea și agregarea datelor dumneavoastră personale (astfel încât acestea să nu vă identifice) și pentru a le folosi în scopuri precum testarea sistemelor noastre informatice, cercetarea și analiza datelor, îmbunătățirea funcționalităților site-ului și dezvoltarea de noi funcționalități pentru comercializarea eficientă a produselor și serviciilor noastre. Măsurile de securitate pot fi implementate de FRESENIUS KABI în relație cu terțe părți și vă vom informa în acest sens.
 
     3.2. Fresenius Kabi colectează date cu caracter personal ale Clienților persoane fizice si ale reprezentanților clienților persoane juridice, în următoarele scopuri.
 
Scopul Prelucrarii
Datele personale prelucrate in functie de scopul prelucrarii
     Pentru a oferi accesul și a afișa produsele comercializate și serviciile aferente acestora.
 
 
     Date furnizate în momentul creării contului dumneavoastră online sau în momentul plasării unei comenzi fără a vă înregistra cu un cont pe site-ul companiei, respectiv numele și prenumele, numele de utilizator, telefon de contact, adresă de e-mail, adresă de livrare a produselor comandate și respectiv adresa de facturare dacă este diferită de adresa de livrare și numele destinatarului comenzii.
     Pentru a vă transmite eventuale actualizări sau modificări ale comenzii plasate sau ale activității noastre de business general.
     Pentru a ne asigura că Site-ul și secțiunile acestuia sunt relevante pentru nevoile dumneavoastră.
     Pentru publicarea conținutului accesibil clienților noștri în raport cu preferințele acestora.
     Pentru a vă permite accesul cu ușurință la conținut sau plasarea unei comenzi ca vizitator (adică fără a fi necesară crearea unui cont pe website).
     Daca sunteți reprezentant al unei persoane juridice.
     Companie, profesie.
     În scopul executării unui contract la distanță încheiat cu dumneavoastră în special pentru a vă livra produsele comandate și/sau a rezolva orice problemă notificată de dumneavoastră sau sesizată de noi în legătură cu o comandă plasată sau livrată.
     Nume și prenume, adresa de e-mail sau adresa poștală de domiciliu, număr de telefon mobil.
     În scopul realizării unor activități de marketing direct, pentru a vă informa cu privire la produsele sau promoțiile noastre și a vă transmite ultimele noutăți despre produsele și ofertele Fresenius Kabi.
     Nume și prenume, adresă de e-mail sau adresă poștală de domiciliu, număr de telefon mobil (însă numai cu acordul dumneavoastră expres).
     Pentru a răspunde unor solicitări punctuale primite de la dumneavoastră în urma completării unor formulare integrate în site sau dacă ne contactați din proprie inițiativă prin intermediul adresei de e-mail, prin intermediul telefonului sau prin poștă.
     Nume și prenume, adresă de e-mail sau adresă poștală după caz, număr de telefon mobil.
     Pentru transmiterea corespondenței, încheierea contractelor la distanță și încasarea sumelor achitate de dumneavoastră (client) pentru produsele comandate și livrate în scopul executării unui contract la distanță încheiat cu dumneavoastră și a preveni eventualele fraude, a detecta comportamentul fraudulos sau de natură a prejudicia compania sau interesele altor clienți.
     Date furnizate în momentul creării contului dumneavoastră online sau în momentul plasării unei comenzi fără a vă înregistra cu un cont pe site-ul companiei, respectiv numele și prenumele, numele de utilizator, telefon de contact, adresă de e-mail, adresă de livrare a produselor comandate și respectiv adresă de facturare dacă este diferită de adresa de livrare și numele destinatarului comenzii.
      Pentru colectarea informațiilor despre achizițiile efectuate sub forma istoricului comenzilor plasate.
     Date furnizate în momentul creării contului dumneavoastră online respectiv numele și prenumele, numele de utilizator, telefon de contact, adresă de e-mail, adresă de livrare a produselor comandate și respectiv adresă de facturare dacă este diferită de adresa de livrare și numele destinatarului comenzii.
     Pentru a vă redirecționa către conturile FRESENIUS KABI din rețelele de social media și pentru a analiza traficul pe website-ul nostru, respectiv cum utilizați site-ul pentru afișarea unei selecții de produse potrivite în raport cu preferințele dumneavoastră.
     Adresa IP, codul telefonului mobil de tip smartphone utilizat pentru accesarea paginii web a companiei, tipul de browser utilizat. Adresa IP va fi procesată într-o manieră pseudonimizată prin ștergerea ultimelor trei cifre. Astfel, nu vă putem identifica direct, în nume personal.
     Pentru utilizarea în cadrul SITE-ului a unor fișiere de tip „cookies” prin care nu stocam date cu caracter personal, limitând utilizarea acestor fișiere la cele strict necesare pentru accesarea website-ului si desfășurarea respectivei sesiuni.
     Pentru detectarea posibilelor fraude.
     Prelucrăm toate datele susmenționate.
     Pentru limitarea accesului la anumite secțiuni ale SITE-ului, după caz ca urmare a comportamentului înregistrat la nivelul shop-ului online.
 
     4. Principiile de prelucrare a datelor personale din cadrul Fresenius Kabi.
 
     Respectăm principiile de protecție a datelor astfel, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi:
  • prelucrate în mod legal, corect și transparent;
  • colectate numai pentru un scop valid pe care l-am explicat în mod clar și care nu sunt folosite într-un mod incompatibil cu acest scop;
  • relevante pentru scopul pe care vi l-am comunicat și limitat numai la acele scopuri;
  • corecte și actualizate;
  • nu vor fi păstrate mai mult decât este necesar în raport cu scopurile descrise;
  • stocate în siguranță.
     5. Cum obținem aceste date:
 
     Direct de la dumneavoastră:
  • După înregistrarea pe site prin crearea unui cont;
  • După interacțiunea dumneavoastră telefonică sau prin intermediul poștei electronice (e-mail) cu reprezentanți ai Fresenius Kabi.  
     6. Către cine transmitem datele dumneavoastră personale și rezultatele activităților noastre de prelucrare (rapoarte, liste, etc.):
 
     Furnizorii noștri
     Pentru realizarea activităților noastre comerciale, există posibilitatea să dezvăluim/transmitem informații furnizorilor noștri pentru a asigura prelucrarea datelor dumneavoastră personale în deplină siguranță și/sau pentru a ne reprezenta în comunicările de marketing pe care le purtăm cu dumneavoastră, pentru a vă furniza conținutul site-ului, a afișa produsele comercializate, a vă oferi mijloace de efectuare a plații acestora dacă este cazul și a vă livra produsele.
     În orice caz, dezvăluim/transmitem datele dumneavoastră personale sau informații despre aceste date, dacă este necesar, în formatul care ne este solicitat și care corespunde scopurilor descrise în prezenta politicăși numai partenerilor noștri contractuali cu care am încheiat acorduri de prelucrare a datelor dumneavoastră personale și care garantează protecția datelor dumneavoastră personale, a drepturilor și libertăților garantate în raport cu legislația aplicabilă. Lista actualizată a partenerilor contractuali, în relație cu care Fresenius Kabi prelucrează datele dumneavoastră personale poate fi transmisă la cerere prin e-mail.  
     Angajații Fresenius Kabi care realizează în momentul de față livrările produselor comandate, nu au dreptul să solicite cartea de identitate a persoanei care preia produsele la adresa indicată pentru livrare, astfel că revine în sarcina clientului responsabilitatea de a se asigura că adresa indicată pentru livrare este corectă și că produsele sunt livrate de persoane care cunosc detalii despre comanda plasată și așteaptă această comandă. Livratorii partenerilor noștri pot însă să solicite cartea de identitate a persoanei care preia coletul pentru a verifica identitatea clientului sau a persoanei împuternicite de client pentru recepționarea comenzii, sau, dacă este cazul, poate solicita PIN-ul primit prin SMS în cadrul notificării de livrare realizată de partenerii noștri.  
     În orice caz, dezvăluim/transmitem datele dumneavoastră personale sau informații despre aceste date, dacă este necesar, în formatul care ne este solicitat și care corespunde scopurilor descrise în prezența politicăși numai partenerilor noștri contractuali cu care am încheiat și acorduri de prelucrare a datelor dumneavoastră personale și care garantează protecția acestor date personale, a drepturilor și libertăților garantate în raport cu datele dumneavoastră personale. Suntem de asemenea, obligați în unele cazuri, să dezvăluim datele dumneavoastră personale sau informații despre activitățile de prelucrare pe care le desfășurăm, autorităților publice (de exemplu, autorități cu atribuții de investigare a fraudelor, administrația financiară, Autoritatea Națională Privind Protecția Consumatorilor, autorități de supraveghere financiară, etc.), însă numai pentru a ne conforma unor obligații legale bine definite.   
 
     7. Unde putem transfera datele personale prelucrate?
 
     Vă prelucrăm datele cu caracter personal la nivel național, respectiv în România unde desfășuram activitate comerciala in relație cu dumneavoastră si transmitem datele dumneavoastră în cadrul Grupului Fresenius. Datele vor fi stocate și găzduite de Fresenius Netcare GmbH, Else-Kröner-Straße 1, 61352 Bad Homburg, Germania.
     Stocăm datele în cloud. Aceasta înseamnă că datele dumneavoastră personale pot fi procesate de furnizorii de servicii cloud parteneri ai Fresenius Kabi localizați la nivel național sau în alte țări din cadrul Uniunii Europene. Solicităm acestor furnizori să pună în aplicare măsuri similare de protecție a datelor pe care le luăm pe baza aranjamentelor contractuale.
     În cazul în care, în viitor, prestatorii noștri vă prelucrează datele cu caracter personal în țări care nu oferă un nivel suficient de protecție a drepturilor dumneavoastră, evaluăm cu atenție toate circumstanțele și ne asigurăm că au fost introduse garanții adecvate, astfel încât drepturile dumneavoastră să nu fie în niciun fel încălcate. În acest sens vom încheia cu prestatorii noștri clauze contractuale standard sau alte instrumente juridice permisibile, conform legislațiilor aplicabile și verificăm în mod regulat nivelul de securitate pus la dispoziție de prestatorii noștri cu privire la datele cu caracter personal prelucrate în numele nostru. Ne asigurăm că aveți la dispoziție mijloacele pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră. Vom implementa de asemenea masurile suplimentare pentru securitatea datelor recomandate de European Data Protection Board.
 
     8. Cât timp păstrăm datele dvs.?
 
     Ca regulă generală, păstrăm datele dumneavoastră personale o perioadă necesară pentru a atinge scopul prelucrării acestora. Atunci când păstrăm datele dumneavoastră personale pentru un alt scop specific, perioada de stocare va fi specificată în politica de retenție (stocare) a datelor personale. Consimțământul dumneavoastră va trebui solicitat în cazul în care consideram necesară extinderea perioadei de stocare a datelor peste această perioadă inițială.
 
     9. Drepturile de care dispuneți.
 
     Înainte de a vă exercita drepturile, trebuie să vă identificăm pentru a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal împotriva oricăror tentative frauduloase.
     Solicitările dumneavoastră privind prelucrarea datelor personale de către Fresenius Kabi vor fi onorate cât mai curând posibil. Cu privire la procesele noastre interne, vom depune eforturi pentru a livra orice răspuns în legătură cu activitățile de prelucrare a datelor cu caracter personal care vă aparțin, în termen de cel mult o lună (uzual 30 de zile), transmițând un mail la adresa Office-RO@fresenius-kabi.com sau prin apel telefonic folosind numerele de telefon afișate în secțiunea „Contact” de pe site.  
  • Aveți dreptul de a primi informații în orice moment, cu privire la scopurile prelucrării datelor dumneavoastră personale, la categorii și surse, la destinatari, la perioadele de stocare a datelor dumneavoastră cu caracter personal și la drepturile dumneavoastră.
  • Aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii automate, având posibilitatea de a vă opune unui proces decizional automat. Fresenius Kabi nu realizează la această dată procese automatizate de decizie.
  • Aveți dreptul de a accesa datele dumneavoastră cu caracter personal, inclusiv dreptul de a obține o copie a datelor cu caracter personal pe care le prelucrăm.
  • Aveți dreptul de portabilitate (transfer) a datelor pe care ni le-ați furnizat prin crearea contului și completarea informațiilor de livrare și respectiv de facturare sau a datelor pe care le prelucrăm, pe bază consimțământului dumneavoastră și care sunt prelucrate prin mijloace automatizate. Dacă este cazul, vă vom furniza aceste date într-un fișier având un format securizat, care este prelucrabil electronic, astfel încât să le stocați sau să le divulgați altor prestatori de servicii. Ne puteți solicita să furnizăm datele dumneavoastră cu caracter personal unui alt operator, cu toate acestea, acest lucru poate fi efectuat atunci când transmiterea datelor este posibilă din punct de vedere tehnic și dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de Regulamentul General pentru Protecția Datelor (GDPR). Întrucât fișierul conține datele dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să stocați aceste date în condiții de siguranță pe dispozitivul dumneavoastră. Astfel, portabilitatea (transferul) datelor va fi realizat în măsura în care sunt îndeplinite condițiile susmenționate, iar procesul de portabilitate de la noi către noul operator indicat este fezabil din punct de vedere tehnic sau dacă operatorul indicat pentru a primi datele nu refuză portabilitatea. În orice caz, portabilitatea datelor vizează datele pe care le deținem în prezent, fără a include rezultatele prelucrărilor efectuate prin mijloacele noastre și în sistemele companiei, înainte de primirea solicitării de portare. În orice caz, având în vedere caracterul punctual al relației dintre dumneavoastră în calitate de client si FRESENIUS KABI, portabilitatea datelor nu este recomandată.
  • Vă actualizăm datele cu caracter personal, cerându-vă să le revizuiți din când în când și ori de câte ori necesitatea actualizării este prevăzuta de lege. Totuși, dacă descoperiți că unele date sunt incorecte sau inexacte, puteți solicita rectificarea și/sau actualizarea datelor incorecte și completarea acestor date incomplete.
  • Puteți rectifica sau completa datele dumneavoastră cu caracter personal contactându-ne și furnizându-ne datele corecte sau suplimentare. Puteți solicita restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră, dacă acuratețea datelor este contestată pentru o perioadă care ne permite să verificăm acuratețea respectivă.
  • Aveți dreptul de a restricționa prelucrarea, ceea ce înseamnă că stocăm datele dumneavoastră personale, dar nu le utilizăm în niciun alt scop.
  • Aveți dreptul de a solicita ștergerea datelor cu caracter personal. Puteți exercita ambele drepturi în temeiul condițiilor prevăzute de lege. Vom evalua solicitarea dumneavoastră de ștergere din punct de vedere al legislației și a procedurilor noastre interne, luând în considerare existența unui contrat aflat în desfășurare și vom acorda un răspuns în scris în termenul agreat, respectiv 30 de zile calendaristice de la data primirii solicitării de ștergere.  
  • În cazul în care ați obținut restricționarea prelucrării, veți fi informat(ă) înainte de ridicarea restricționării prelucrării datelor. 
  • Aveți dreptul de a ne contacta în orice moment, dacă sunteți de părere că v-au fost încălcate drepturile conferite prin legislația privind protecția a datelor cu caracter personal.
  • Aveți dreptul de a apela la Autoritatea de Supraveghere a datelor, respectiv Autoritatea Națională de Supraveghere privind Protecția Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), având adresa Bulevardul General Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania, sau la o instanță competentă, dacă sunteți de părere că v-au fost încălcate drepturile cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.
 
     10. Cât timp vă păstrăm datele?
 
     Dacă sunteți reprezentantul partenerului nostru contractual (persoană juridică), avem dreptul și obligația legală de a reține toate datele cu caracter personal necesare, pe care ni le-ați furnizat în scopuri de gestionare a contractului. În orice caz, vom păstra datele dumneavoastră pe întreaga durată a valabilității contractului și pentru perioada prevăzută de legislația financiar-contabilă, adică minim 5 ani de la încetarea raporturilor juridice dintre companie și Client, pentru posibile acțiuni în justiție și alte scopuri expres prevăzute de lege. De asemenea, vă putem prelucra datele și în alte scopuri punctuale. În acest caz, perioada de păstrare va fi prevăzută în cadrul politicii de retenție a companiei.
 
     11. Cum vă protejăm datele?
 
     Pentru a ne asigura că drepturile și libertățile dumneavoastră nu sunt puse în pericol și că se respectă conformitatea cu legislațiile și reglementările relevante în domeniul protecției datelor, implementăm măsuri tehnice și organizaționale corespunzătoare, pentru a asigura un nivel de securitate suficient în vederea prelucrării datelor cu caracter personal. Aceste măsuri constau în instruirea și în testarea regulată a angajaților și a partenerilor noștri, în introducerea de politici și procese relevante, care sunt revizuite și actualizate în mod regulat, sub supravegherea consultantului nostru în relație cu activitățile de prelucrare a datelor personale. De asemenea, ne asigurăm că îi evaluăm cu atenție pe furnizorii noștri, pentru a furniza un nivel corespunzător de protecție a datelor dumneavoastră cu caracter personal și încheiem cu aceștia acorduri de prelucrare a datelor personale, pentru a ne asigura că fiecare partener contractual care intră în contact sub autoritatea noastră și cu datele dumneavoastră cu caracter personal, realizează activitățile de prelucrare contractate în deplină siguranță și că respectă prevederile legislației în vigoare în domeniul prelucrării datelor personale.     
 
     12. Actualizări.
 
     Politica noastră de confidențialitate poate fi modificată din când în când (în general, pentru a respecta legislația și practicile privind protecția datelor). Versiunile actualizate vor fi publicate pe pagina noastră web.
 
 
© FRESENIUS KABI– Ultima versiune: septembrie 2022